Hypor Libra

A Hypor Libra – A világ legkiegyensúlyozottabb kocája

 

Libra.png

A Libra jelentése: egyensúly

A Hypor Libra F1 a világ legkiegyensúlyozottabb kocája, mellyel biztosítható a teljes rendszer nyereségessége. A Hypor anyavonal-tenyésztő programja szakszerűen egyensúlyba hozza a szaporodási teljesítményt a hizlalási és a vágóérték-tulajdonságokkal – ennek eredménye pedig egy könnyen kezelhető koca, amelytől nagy és egységes almok választhatók el, és gyorsan gyarapodó, hatékonyan hizlalható és kitűnő színhúsarányú vágósertések nyerhetők. A Hypor azért kerülhetett vezető pozícióba az ágazatban az egy kocaélettartam alatt elválasztott malacok száma tekintetében, mert mi a termelési élettartamindexre (állóképességre) összpontosítunk és nagy figyelmet fordítunk az olyan fizikai minőségi részletekre, mint a szervezeti szilárdság, a lábak és a lábvégek minősége, valamint a csecsbimbók száma, minősége és egymástól való távolsága.

A Hypor Libra

Hosszú hasznos élettartam

Robusztus, szilárd szervezetű kocák, melyektől nagy almok választhatók el: e tulajdonságaiknak köszönhetően a Hypor Libra kocák hosszabb időn át képesek egységesen nagy teljesítményt nyújtani az intenzív termelés körülményei között.

Kitűnő szaporodási tulajdonságok

A fiatalabb korban jelentkező első ivarzás, az egyértelmű tünetekben megnyilvánuló „álló” ivarzás, valamint a választás és az újratermékenyítés közötti rövidebb időköz könnyen termékenyíthetővé és nagyon hatékonyan szaporíthatóvá teszi a Hypor Libra kocát.

Könnyen kezelhető

Engedelmes és könnyen kezelhető: a Hypor Libra nagyon jól alkalmazkodik a tartási körülmények széles köréhez, beleértve az egyedi kocaállásokat és a vemhes kocák csoportos tartását. A fiaztató istállóban mutatott természetes viselkedése könnyebb ellést és kevesebb malac-agyonnyomásos balesetet eredményez. A Hypor Libra könnyű kezelhetősége miatt minden sertéstartó gazda és gondozó kedvence.

Hatékony takarmányhasznosítás

A Hypor által a vemhes és szoptató kocák takarmányfogyasztása tekintetében kitűzött cél 1000 kg kocánként és évente – számos Hypor Libra állomány már ma is eléri ezt a célt.

Hizlalási előnyök

A Hypor nem téveszti szem elől azt a tényt, hogy a vágósertés-generáció hizlalási és vágóérték-jellemzői felerészben az anyai vonaltól öröklődnek. A Hypor anyavonal-tenyésztési célkitűzései között szerepel a malacok minősége, egységessége, növekedési erélye, takarmányhasznosítása és a vágott test színhúsaránya egyaránt.