Hypor Kanto

Hypor Kanto – A prémium sertéshús minőség

Kanto_WEB_2e16d0ba_fill-610x342

Prémium duroc sertéshús

A Hypor Kanto prémium minőségű sertéshúst produkál, a termelési költségek növekedése nélkül. A Hypor Kanto erősen márványozott, elsőrangú színnel és víztartó képességgel. Másik fontos tulajdonsága a Kanto képessége a kimagaslóan egységes, prémium minőségű
sertéshús folyamatos termelésére. Ezekkel a jellemzőkkel válik a Kanto ideálissá az igényes exportpiacok, az elegáns éttermek és a jobb élelmiszer-kiskereskedők ellátására. A telepeken a Hypor Kanto-val nemzett sertések kivételesen gyorsan gyarapodnak, egyöntetűek és
robusztusak, meglepő hatékonysággal.

Hypor Kanto

Leggyorsabban gyarapodó terminál vonalunk

A Hypor Kanto keresztezett sertések mutatják a leggyorsabb gyarapodást összes terminál kanvonalunk közül. Ezt a kant arra szelektáltuk, hogy kivételes gyarapodást és húsminőséget mutasson, túlzott zsírtermelés nélkül.

Ellenálló, kevés törődést igénylő sertések

Törekvésünk a funkcióra, ellenálló képességre és robusztusságra teszik a Hypor Kanto-t ideálissá az egészségügyi, környezeti vagy munkaerő okozta kihívások esetén.

Nagy egyöntetűség a telepen, kiemelkedő egységesség a feldolgozó üzemben

nagyobb egyöntetűség a telepen jobb termelési és értékesítési hatékonysággal, valamint a vágott test összetételének és a hús minőségének egységességével jár, melyek elengedhetetlenek a legigényesebb prémium piacok kielégítésére.

Piacvezető a hatékonyságban

A sertések nem lehetnek kövérek, és nem lehetnek alkalmatlanok a japán, sertéshúsra vonatkozó előírásoknak. A Hypor Kanto a prémium piacokon elvárt húsminőséget állítja elő, túlzott zsírtermelés vagy takarmány-felhasználás nélkül.

Piacvezető húsminőség

A Hypor Kanto a választandó terminál kan a kiemelkedő, kiváló minőségű sertéshúst termelő rendszerek számára, a prémium tengerentúli piacokra és a növekvő, minőségorientált hazai piacra.

Integrált tenyésztési technológia

A takarmányértékesítés hatékonyságának tesztelése

A takarmányfelvételt és a színhús-termelést mérték a kijelölt terminál kanokon a takarmány-értékesülés hatékonyságának felmérésére. A takarmányfelvétel mellett a Hypor a reziduális takarmányfelvételt (RFI) is méri, a nettó takarmányhasznosulás javítása érdekében. Az RFI a tényleges takarmányfelvétel és az állat becsült takarmányszükségletének különbsége – ahol a becslést az állat kora, súlya és táplálkozási igényeire alapozzuk, melyre a létfenntartáshoz és gyarapodáshoz szüksége van. A magas RFI pontszámú állatokat hátrébb soroljuk a tenyésztési programban. Ez a további információ segít nekünk még hatékonyabb állatok szelektálásában, szemben a pusztán szabványos takarmányfelvétel és gyarapodás-méréssel.

Valós idejű ultrahangos vágott test értékelés

A hátszalonna vastagságát, a karaj mélységét és az izmok közötti zsírt mérjük a kijelölt Hypor Kanto vonalbeli kanoknál és süldőknél, valós idejű ultrahangos technológia alkalmazásával, 120 kg-os testtömegnél. Az összes adatot felhasználjuk a szelekciós indexhez.

Egyedi testtömeg-mérés

Egyedileg mérjük a kijelölt terminál vonalbeli állatok testtömegét születésükkor, 14, 90 napos korukban, illetve a teszt végén (120 kg a megcélzott súly). Ezeket az adatokat felhasználjuk szelekciós indexünkben, a születési és választási testsúly, a gyarapodás és az egyöntetűség javítása érdekében.

Kombinált keresztezett és tisztavérű szelekció (CCPS)

A Hypor CCPS állományokkal rendelkezik Európában és Kanadában, ahol a terminál keresztezett sertéseket (Hypor Libra x Hypor Kanto, Magnus, Maxter vagy Myrus) tesztelik, azonos módon, mint tisztavérű befejező vonalainkat. A terminál keresztezett sertések pedigréjét felhasználva értékes információt kapunk arról, mennyire jól teljesítenek az egyes állománybeli kanok utódai a kereskedelmi körülmények között, kereskedelmi tápot fogyasztva. Ezt az információt felhasználjuk tenyésztési programunkban, együtt az egyes kanok egyéni teljesítményével.

A genetika kiszállításának módjai

• Friss sperma
• Mesterséges termékenyítésben használt kanok
• Természetes fedeztetésre használt kanok

Hypor Kanto szelekciós index

kanto_szelekcio_index

Speciális kanok a megfelelő végtermékhez

A sertéshús-termelő rendszer jövedelmezősége az egyes előállított végtermék csoportok költségének csökkentésén múlik. Minden piac eltérő, különböző végterméket követel. A fogyasztók elvárása eltérő a nagy színhúsaránytól bizonyos sertéshús-minőségi tulajdonságokig. A termelőknek figyelembe kell venniük a különböző speciális kanok erősségeit, illetve a speciális szerepet, melyet az általuk eladott vágósertések játszanak majd a teljes rendszerben. A megfelelő speciális kanvonal kiválasztása növeli a teljes rendszer teljesítményét.
kanok_megfelelo_vegtermekhez