Cégbemutatás

Az UBM Genetics-et 2012-ben alapítottuk azzal az elképzeléssel, mely szerint a partnereknek a takarmányozási tanácsadáson túl, a telepi munkaszervezésben, tenyésztésben és genetikában is komoly szakmai segítségnyújtás történjen. A Genetics a tenyésztési és telepi menedzsment kérdésekben hivatott segítséget nyújtani. Felvettük a kapcsolatot a Hypor genetikával és szoros együttműködés keretein belül a jelenlegi és jövőbeli partnereink számára jobb telepi eredmények elérését tűztük ki célul. Nagyon fontos célunk a telepi hatékonyság növelése és a fajlagos költségek csökkentése. Az UBM Genetics specifikusan csak Hypor fajta spermát forgalmaz a legmagasabb genetikai értékű állatok használatával. Az UBM-es kollégákkal közösen mind a takarmányozás, mind a genetika terén egy átlátható és követhető rendszer kialakításán dolgozunk, a telepi vezetők és dolgozók bevonásával. Bízunk benne, hogy törekvésünk mintául szolgálhat a magyar sertéstartók számára is.

A Hypor és az UBM Genetics között 2012. június 11. napján forgalmazási megállapodás jött létre, melynek keretében az UBM Genetics kötelezettséget vállalt a Hypor tenyészsertés magyar piacon történő értékesítésére. Az első Hypor állatok 2012 májusában érkeztek meg Magyarországra. Az UBM Genetics egy nemrég alapított vállalkozás, melynek fő profilja a Hypor termékeinek magyarországi értékesítése. Ennek kapcsán tenyészállat forgalmazást, telepi tenyésztésszervezést, teljes körű szakmai tanácsadást biztosít. Az UBM Feed partnerei számára szakmai és termelés szervezési segítséget nyújt az alkalmazott genetikától függetlenül. A tevékenység a jövőben a genetika takarmányozási tanácsadásával, és a hamarosan megépülő kantelep sperma értékesítésével bővül, ahol az UBM Genetics specifikusan csak Hypor fajta spermát forgalmaz a legmagasabb genetikai értékű állatok használatával.

 

A HYPORRÓL…

A Hypor a világ vezető forgalmazó cége a sertés genetika legújabb vívmányait illetően. Szilárdan elkötelezett amellett, hogy kiváló genetikai újításokkal lássa el partnereit, amellyel támogatja a sertéstenyésztés nyereségességét a sertéshús értékesítési láncban. A hollandiai Boxmeer-ben található központjával a társaság stratégiailag úgy helyezkedik el, hogy kölcsönösen együtt tud működni az észak-amerikai, európai és ázsiai tenyésztő központokkal.

A Hypor a Hendrix Genetics cégcsoport egyik tagja. A Hendrix Genetics egy vezető, többféle állattenyésztéssel foglalkozó társaság, melynek 5 részlege ismert: tojástermelő baromfi tenyésztés (Institut de Sélection Animale – ISA), sertéstenyésztés (HYPOR), pulykatenyésztés (HYBRID), vízi élőlények tenyésztése, termesztése (LANDCATCH & LNS), és a baromfi értékesítés (GRELIER SFPA, INTEGRA, JOICE AND HILL). A társaság amellett kötelezte el magát, hogy innovatív és fenntartható genetikai eredményekkel lássa el az állati fehérje szektort. A Hendrix Genetics a világméretű állati fehérje ágazat leginkább hozamképző vállalata, mely több, mint 100 országban teljes tulajdonú működéssel és vegyesvállalatként 24 országban több, mint 2400 munkavállalóval rendelkezik.

 A Hendrix Genetix felépítése

hendrix_felepites

A HYPOR HIVATÁSA

A Hypor hivatása, hogy regionális termelési, értékesítési és támogató hálózata révén innovatív és fenntartható genetikai megoldásokat nyújtson az állatifehérje-előállító ágazat számára. Az 1960-ban létrehozott Hypor tenyésztési program fókuszában a kiegyensúlyozott tenyésztés – mint a teljes rendszer nyereségességének maximalizálására szolgáló módszer – áll.

A TELJES RENDSZER NYERESÉGESSÉGE

A Hypor a végeredményre (a nettó nyereségre) összpontosít ahelyett, hogy egy-egy tulajdonság vagy fázis tekintetében próbálná maximalizálni a teljesítményt. Az egy adott időpontban nyújtott teljesítmény szorosan összefügg az adott időszakot megelőző és követő fázisok teljesítményével. Mivel a teljesítmény, a költségek és a bevételek kölcsönösen összefüggenek egymással, a teljes rendszer nyereségességének maximalizálásához egy átfogó és kiegyensúlyozott megközelítés szükséges.